Alkalmazási lehetőségek

A hőszivattyú három fő célra telepíthető. Az igények függvényében használhatjuk: az ingatlan fűtésére, melegvíz készítésre, otthonunk hűtésére is, illetve ezek bármilyen kombinációjára.

Fűtéshez

A hőszivattyú alapfunkciójának tekinthető az a kialakítás, amikor otthonunk fűtésére használjuk fel a hőszivattyúval előállított energiát

Levegő-víz típusú hőszivattyúink radiátorral, vagy padlófűtéssel, mennyezeti-, vagy falfűtéssel kombinálva optimális megoldást biztosítanak egész évben otthona ideális hőmérsékletéhez. Mindezt úgy, hogy a fűtéshez szükséges energia közel 75%-át a levegőből nyerik, ezáltal fenntartható módon és gazdaságosan fűtheti házát.

Melegvízhez

Növelje energiahatékonyságát és bízza hőszivattyúra a melegvíz előállítását is! Egy hagyományos elektromos vízmelegítőhöz képest jelentősen, akár 60-70%-kal is csökkentheti a melegvíz előállításához szükséges elektromos energiafelhasználását.

Típustól függően a hőszivattyú beltéri egysége akár a fürdéshez, kézmosáshoz, mosogatáshoz felmelegített víz tárolására is alkalmas lehet. Az ilyen típusú beltéri egységek nem csak praktikusak és helytakarékosak, de esztétikusak is, így bővítik a berendezés elhelyezésének variációit is. Amennyiben nagyobb kapacitású tárolóra van szükség, úgy lehetőség van a beltéri egységen kívüli tároló alkalmazására is, amely nagyobb létszámú családoknak is ideális megoldást biztosít.

Hűtéshez

A hőszivattyúra nem csak fűtési megoldásként érdemes tekinteni, megfelelően kiválasztott hőleadóval (például mennyezeti hűtés/fűtés, vagy fancoil) a hűtés is megvalósítható. Így egy központi berendezéssel, felesleges csövezések, plusz beltéri egységek és a lakberendezést érintő egyéb kompromisszumok nélkül biztosíthatjuk otthonunk komfortját télen-nyáron.

Miért minket válasszon?

 • Kulcsrakész megoldás
 • Megbízható márkák magas színvonalú termékei
 • Szerződésben rögzített vállalások és garanciák
 • Átlátható, rejtett költségek nélküli kivitelezési folyamat
 • Folyamatos karbantartás
 • Minden eszközünk alkalmas a H tarifa igénylésre

A hőszivattyú részei

Hőszivattyú rendszerünk főbb elemei a kültéri egység, a beltéri egység, esetlegesen egy önálló melegvíz tároló, illetve a hőleadó felületek. Utóbbi két szempontból is kiemelten fontos. Esztétikailag meghatározza otthonukat, befolyásolja hőérzetünket és annak típusa befolyásolja a szükséges rendszer teljesítményét. Hőleadó felület lehet: fancoil, padlófűtés, falfűtés, vagy akár mennyezeti fűtés is lehet.

 1. Hőszivattyú kültéri egység
 2. Hőszivattyú beltéri egység és hőközpont
 3. Fancoil
 4. Melegvíz tároló
 5. Padlófűtés


Termékeink


Amennyiben maradt még kérdése

Keressen minket bizalommal!

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.