PÁLYÁZAT HŐSZIVATTYÚ TELEPÍTÉSRE, AKÁR 11,5 MILLIÓ FORINT 100%-BAN VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS!

Közzétételre került annak a lakossági napelemes és fűtési rendszerek korszerűsítéséről szóló pályázat részletei, amelyet a kormány a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv keretében valósít meg. E pályázatnak köszönhetően 3-11,5 millió forintot kaphatunk, amelyet többek között napelem és hőszivattyú telepítésre is felhasználhatunk.

De nézzük is pontosan miről van szó

A pályázók három műszaki tartalom közül választhatják ki, hogy mire szeretnék igénybe venni a vissza nem térítendő lakossági támogatást. 

Ezek a következők:

  1. Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer létesítésére legfeljebb bruttó 2.896.108 Ft támogatást kaphatunk.
  2. Napelemes rendszer telepítésére, nyílászárók cseréjére, tárolókapacitás létesítésére és fűtési rendszer korszerűsítésére infra- vagy fűtőpanelekkel legfeljebb bruttó 9.368.464 Ft támogatást kaphatunk.
  3. Napelemes rendszer telepítésére, nyílászárók cseréjére, tárolókapacitás létesítésére és fűtési rendszer korszerűsítésére hőszivattyúval legfeljebb bruttó 11.559.214 Ft támogatást kaphatunk.

Fontos kihangsúlyozni, hogy vissza nem térítendő támogatásról van szó, így a pályázónak semmibe sem fog kerülni a folyamatok elindítása, ugyanis önerőre a korszerűsítéshez nincs szükség. A pályázat célja energiahatékony otthon teremtése akár 35 ezer háztartás számára, amelyre több mint 201 millió keretösszeg biztosított.

Hogy nézne ki a menetrend?

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felelős államtitkára szerint négy ütemben hirdetik majd meg a pályázatokat megyénkénti csoportosításban. Az első ütem 2021. november 15-én indulna 2021 december közepéig több, mint 100 milliárd forint kerettel. A korszerűsítést végző céget a szerződött kivitelezők listájáról tudjuk kiválasztani.

Legfontosabb, hogy mégis kik pályázhatnak?

Azon magánszemélyek, akik a fejleszteni kívánt ingatlanban tulajdonjoggal vagy résztulajdonjoggal rendelkeznek. Fontos, hogy minden pályázó személy rendelkezzen 2020-as évi jövedelemmel (a nyugdíj is jövedelemnek számít), de az összevont jövedelmük egy főre jutó összege nem haladja meg a 4.850.000 forintot.

Amennyiben segíteni tudunk, keressen minket bizalommal!